• Laatst bijgewerkt 22-07-2021
foto traditie_logortt
Logo RTT
  foto traditie_embleemtd
Baretembleem TD
 

Regiment Technische Troepen (RTT)
beam

Het Regiment Technische Troepen is opgericht op 20 maart 1941 te Congleton (UK) als gevolg van de behoefte om over een centrale hersteleenheid in de nieuwe gemechaniseerde Nederlandse Brigade te beschikken bij de toekomstige invasie. Dit is vastgelegd in een besluit waarbij de oprichtingsdatum van de eerste werkplaats op Nederlands grondgebied is gekozen als het begin van het Regiment nl. 1 oktober 1944 in Eindhoven. 

Anders dan bij b.v. een infanterie- en cavalerieregiment is ons regiment van oudsher samengesteld uit een bonte verzameling van allerlei schijnbaar losse TD-staven,  TD-commando's en grote en kleine hersteleenheden, vaak zonder duidelijk beeld inzake oprichting of opheffing. Als u hierbij ook nog REME, het KNIL en RIMI betrekt, ontdekt u het oerwoud dat "Technische Troepen" wordt genoemd.

Wilt u wat meer weten over de historie van het Regiment, dan is naast een bezoek aan het museum ook het boek "50 jaar Technische Dienst in beweging" een prima startpunt. Het boek is te koop in de winkel van het museum.

  foto traditie_rttboek
Boek:  50 jaar Technische Dienst in beweging