Documentatie in onze Bibliotheek

De bibliotheek beschikt over een uitgebreide verzameling historische en technische boekwerken. Het overzicht omvat circa 28.400 titels, van smeerkaart tot 5TH en is
bijgewerkt t/m 1 mei 2023.
Bent u op zoek naar (technische) informatie over een (gewezen) militair voertuig of ander materieel?? Dan kunt U zelf nagaan of bepaalde documentatie in het museum beschikbaar is.
Klik hiervoor op één van de nevenstaande categorieën. De lijst is per (sub)categorie en trefwoord alfabetisch gesorteerd zodat alle documentatie van een voertuig/uitrusting bij elkaar staat.

Heeft U vragen of wilt U een boekwerk inzien, neemt U dan contact op met één van de medewerkers. Zij zijn elke vrijdag (van 09:30 tot 15:00 uur) aanwezig in de bibliotheek van het museum, telefoon 088-9566742 of stuur een e-mail naar museumtechnischetroepen@hotmail.com.Opmerkingen
  • Donateurs worden in de gelegenheid gesteld boeken gedurende korte tijd te lenen.
    Lenen van boeken is alleen mogelijk via een bezoek (in persoon) aan het museum. Boekwerken worden dus niet opgestuurd!
  • Donateurs kunnen tegen aantrekkelijke prijzen boeken aanschaffen. Als de bibliotheek over méér dan twee exemplaren beschikt, is het meerdere, in principe, beschikbaar voor verkoop.
  • Alle vermelde boekwerken zijn beschikbaar in het museum, staat bij aantal 0 (nul) vermeld dan moet de aanwezigheid en het juiste aantal van het betreffende boekwerk nog gecontroleerd worden. Vraag info via e-mail.